A csapatunkról

A csapatunkról

A Hara Kendó Klub 2018 őszén alakult meg a Magyar Japán Kendó Klub utánpótlás szekciójából, így tevékenysége több mint tíz éves múltra tekint vissza. 2008-ban bízta meg Abe Tetsushi 7. danos kendó tanár, a Magyar Kendó Szövetség technikai igazgatója a klub vezetőit a kendó oktatásával a magyar fiatalok számára.

A klub vezetői Váradi-Szitha Ábel (5.dan) és Váradi-Szitha Marina (5.dan) mindketten hosszú éveken át tagjai voltak a Magyar Kendó Válogatottnak, tanultak Japánban a tokiói Kokushikan Egyetem kendó klubjában, Európa bajnoki arany-, ezüst- és számos bronzérem tulajdonosai, Marina többszörös magyar bajnoki címet is magáénak tudhat.

Az elmúlt hosszú évek során egy kendót magas szinten gyakorló generációt neveltek fel, akik jelenleg aktív részt vállalnak az edzések vezetésében és a klub eseményeinek lebonyolításában.

Az elsődleges céljuk egy erős és összetartó csapat létrehozása volt, ami át tudja segíteni a tagokat saját fejlődésük, tanulásuk és bármilyen nehézségükön az útjuk során, nem csak a kendó versenyek, hanem az élet egyéb területeinek kihívásain is.

Mindenkinek vannak erősségei és fejlesztendő területei – legyen szó akár vívásról, akár edzésről – ezek fényében oszlanak meg jelenleg a klubunkban a feladatok, így együtt nagyobb eséllyel találjuk meg a legjobb megoldást a felmerülő problémákra, mint egyénenként.

2022-től az új generáció került előtérbe és szervezik tovább – a vezetők teljes támogatásával – a klub mindennapi életét, edzéseit, ezért az alábbi sorokat tőlük olvashatjátok:

„Az évek során a felnőtté válás felé vezető úton természetes módon változtak a prioritásaink, de a kendó és a csapatunk mindig fontos része volt az életünknek, ezekre egyfajta biztos pontként tekinthettünk. A csapattagok és persze az edzők elhivatottsága és odaadása biztosította a klub fennmaradását. Nagyszerű érzés, hogy jelenlegi fiatalabb tagjaink szemében is ezt a lelkesedést lehet látni, mely bennünk is a kezdetek óta megvan.

A klubunk összetartását különböző programok is folyamatosan segítették, mint például a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Tiszasasi Alapozó Edzőtábor, ahol a szellemi és fizikai felkészülésen kívül a csapat egységének a megerősítésén is mindig nagy hangsúly volt. De a mindennapi problémákkal is bármikor lehetett és mostanság is lehet fordulni a csapattársaink és edzőink felé. A csapatszellem véleményünk szerint a versenyeken volt mindig is az egyik leglátványosabb. Azon túl, hogy a klub tagjai mindenben segítették egymást, a vívásaink közben meghallott bíztatások, esetleg pár szavas tanácsok voltak azok, amik segítettek minket a mélypontokon átlépni és plusz energiát szolgáltattak.

Különleges sportnak és azon belül is különleges csapatnak tartom magunkat, mert nem kell se kor, se nem alapján választanunk tagokat: bárki, aki lelkesedik a kendóért, amikor elkezdi nálunk, már kis csapatunk részévé is válik.”

Klubunk tagjai jelenleg aktívan vesznek részt a Magyar Kendó Válogatott programjában, és sikeresen szerepelnek a versenyeken is: a 2022. évi Országos Egyéni- és Csapatbajnokságon csapatban, férfi egyéniben, női egyéniben és kölyök kategóriában is megszereztük az első helyezést, ami joggal lehet büszke klubunk régi, új és leendő tagja.